Wel lekker borrelen of aperitieven, maar (even) geen alcohol? Probeer dan deze fijne, licht parelende alcoholvrije Zero Secco van Von Buhl! Von Buhl maakt voor deze Zero Secco eerst een halfdroge, frisse witte wijn van overwegend rieslingdruiven.
Geurige, zachte Cava met een fijn fruitig en licht floraal aroma; de smaak is mild zoet en eindigt aromatisch en evenwichtig. Prima aperitief bij mild kruidige hapjes.
Aromatische en fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn van de bijzondere bukettraubedruif. Vanwege de lichtzoete smaak past deze wijn heel goed bij kruidige gerechten, zoals curry's of kipschotels.
Geurige en opwekkende lichtzoete Riesling met een aroma van geel fruit (perzik) en florale nuances. De smaak zet sappig en rond in met een licht zoetje en eindigt fris en aromatisch.
Cossart Gordon is het oudste huis in Madeira, opgericht in 1745 door William Gordon en Francis Newton. In 1808 kwam de Schot William Cossart erbij. Nu is Cossart Gordon onderdeel van het familiebedrijf de Madeira Wine Company dat ook Blandy’s bezit.
Domaine des Cassagnoles maakt met zijn eigen gestookte Armagnac ook een zogenaamde Floc de Gascogne. Dit is een blend van vers druivensap en Armagnac. Helderrood van kleur met aroma's van verse rode bosvruchten.
Deze Finest Reserve port is speciaal door Wijnkoperij Platenburg geselecteerd voor The Port of Rotterdam. Het idee is ontstaan in 1990 ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van de stad.
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Superspannende combi van frisse zuren (limoen!) en een mollig mondgevoel van het restzoet. Heel leuk om in te zetten bij zuurkoolstamppot, maar ook bij gevogelte paté." Lees meer
Deze droge Madeira wordt gemaakt van Tinta Negra Mole en Sercial druiven. Voor deze Delvino rijpen de wijnen gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. Tijdens de rijping ontstaat een heerlijke balans tussen zoet en zuur.
Flesinhoud: 500 ml
De Barbeito Rainwater Medium Dry 5 Year Old is een lichte, minder geoxideerde stijl Madeira. Hhalfdroog en licht van kleur. Het verhaal gaat dat er ooit een vat Madeira op het strand achtergebleven was, bedoeld om verscheept te worden naar Amerika.
Flesinhoud: 500 ml
Wijnen van de Boal druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten.
Flesinhoud: 500 ml
Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid.
Flesinhoud: 500 ml
Madeira’s van de Verdelho druif zijn halfdroog van smaak en hebben een elegant karakter met mooie frisse zuren in de afdronk. Deze Verdelho 10 Year Old rijpt ruim 10 volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten.
Deze half zoete Madeira is gemaakt van het druivenras Boal. Ze rijpte ruim 10 volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten.