Bodegas Castelo de Medina behoort tot de beste producenten van de Rueda. Hier speelt het druivenras verdejo de hoofdrol en staat garant voor droge witte wijnen barstensvol rijp fruit. In september 2018 hebben wij de prijs ontvangen voor de Beste Rueda Wine Hotspot van Nederland.
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ger Platenburg
"Een stuivende, aromatische, zuiver en verfrissende smaak. De ideale terras wijn, bij tapasgerechten of bij Thaise en/of Aziatische gerechten..." Lees meer
Droge witte wijn met een aroma van groene appel, citrus en wat toast. De smaak is droog, evenwichtig, sappig en fris. Heerlijk bij zowel gestoofde als gebakken vis of bijvoorbeeld paella!
Krachtige, op eiken gerijpte droge witte wijn uit Spanje, met de intense geur van nieuw eikenhout en exotisch fruit. De volle smaak komt prima tot z'n recht bij gegrilde schaaldieren of in olie gebakken vis.
Spaanse Rueda-rosé in Provençaalse stijl, met een zalmkleurige tint en sappig en smeuïg van smaak.
Expressieve en gelaagde frisdroge wijn met geurige aroma’s van perzik, peer, anijs, gedroogd gras en toast. Mooie diepgang in smaak met puur geel fruit en een levendige frisheid. Fraaie spanning in de lange en verfijnde afdronk met rokerige tonen.
Droge witte wijn uit Spanje, met een kenmerkend fris aroma van citrusfruit. Dankzij de volle smaak erg lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.
Flesinhoud: 1500 ml
Helderrode wijn met een pure, verleidelijke geur van vers rood fruit (framboos en kers). De smaak is vol en sappig met milde tannine en een aanhoudende afdronk. Fruitige en soepele rode wijn om zo te drinken of te serveren bij licht gekruide groente- en vleesgerechten.
De witte wijnen van de verdejo zijn droog. De wijnen worden vaak vergeleken met sauvignon blanc. Dat komt waarschijnlijk door het frisse, stuivende karakter. Toch willen we ze niet te snel over één kam scheren. Verdejo kan ook best een paar jaar ouderen. Dan verenigen de zuren zich met tonen van noten. Erg mooi!
Toch wordt verdejo doorgaans jong gedronken. Harold Hamersma noemt het 'die lekkere, sappige laidback verdejo'. Frisse zuren, een beetje groen en een splash grapefruit. Een heerlijke wijn voor op terras of als begeleider van salades of visgerechten.
Maar ook sauvignon blanc doet het goed in het klimaat van Rueda. Sappig en fris, heerlijk bij paella. Waar sommige varianten uit Chili en Nieuw-Zeeland 'groenig' overkomen, barst deze sauvignon blanc van het rijpe fruit.
In de Verdejo Fermentado en Barrica vertolkt de verdejo nog steeds de hoofdrol, maar is toch heel anders. Dat komt door de houtrijping. De smaken veranderen van fris en groen naar vol en exotisch. Mango en meloen wisselen af met houtaroma's, zoals honing en vanille. Het bekende, frisse zuurtje van de grapefruit blijft op de achtergrond aanwezig. Heerlijke wijn!
Het Spaanse wijnhuis brengt twee Vendimia Selleccionada op de markt. Een verdejo en een sauvignon blanc. 'Vendimia Selleccionada' betekent letterlijk geselecteerde oogst. De druiven komen van de allerbeste wijngaarden worden zorgvuldig geselecteerd. Alleen de beste worden gebruikt om deze wijn te maken. Na de gisting rijpt de wijn een paar maanden 'sur lie' om een romig karakter te krijgen. Dit zijn top Rueda!
Het leuke van deze druiven is dat ze hun sporen achterlaten. De wijn wordt voller en romiger door de sur lie opvoeding, maar verliest zijn frisheid niet. Bij verdejo zit dat 'm in de frisheid, bij sauvignon herken je de groene tonen terug.
TIP: Combineer de Vendimia Selleccionada Verdejo bij een bord paella.
De verdejo wijnen van Castelo de Medina zijn gemakkelijk te bestellen via onze website: