Franse blauwe druif met als bakermat de Noord-Rhône – Côte-Rôtie, Hermitage, Cornas – die zich de afgelopen decennia ontpopt heeft als populaire wereldburger. In Australië is hij onder de naam shiraz zelfs de officieuze nationale druif. Wijn van syrah heeft vaak de geur en smaak van zwart fruit, peper, rook, zoethout en leer. Ook heeft hij aardig wat tannine en zuren, met het bijbehorende vermogen tot rijping. In Australië en ook Zuid-Afrika geeft men vaak de voorkeur aan een zwoelere stijl; in Nieuw-Zeeland en Californië neigen wijnmakers eerder naar de Europese stijl. In Europa is syrah buiten de Rhône onder meer te vinden in de Languedoc, al dan niet in blends met grenache en mourvèdre, en in landen als Spanje en Italië.
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een intense geur van zwarte bes, braam, pruim, kruidnagel en eiken. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, soepele tannines en milde zuren.
Fraaie, aromatische droge rosé wijn uit Frankrijk, met geurnuances van toast, aardbei en blauwe bes. De zachte, milde smaak past goed als aperitief, maar ook bij verfijnde visgerechten met zalm of heerlijke salades met bijvoorbeeld geitenkaas.
Volle, soepele rode wijn met een rijke smaak. De geur kenmerkt zich door aroma's van braam, blauwe bes en laurier. Mondvullend, romig en soepel van structuur met een lichte kruidigheid in de aanhoudende nasmaak. Kan prima zo gedronken worden, of bijvoorbeeld bij kruidige (vlees)gerechten.
Donkerrode, Franse wijn met de geur van donker fruit, kruiden en eikenhout. De smaak is vol en krachtig en past goed bij stoofschotels, haas of lam. Ook heerlijk bij kaas en stokbrood.
Een pittige en verfijnde rosé, met geuren van rood fruit - zoals framboos - en een lichte kruidigheid. Uitstekend bij charcuterie, vleessalades en visschotels.
Verleidelijke, licht kruidige rode wijn met een verleidelijke geur van rode kers, braam, zwarte bes, munt en laurier. De smaak is vol en rijpfruitig met evenwichtige zuren en soepele tannines. Aanhoudende finale met nuances van peper en zoethout.
Heerlijk volle, kruidige Minervois van de hand van ambachtelijk wijnmaker Pierre-André Ournac. Geen houtrijping, dus pure druifexpressie. Lekker om zo te drinken, maar ook geschikt bij de wat stevigere maaltijden, zoals gegrilde vleesgerechten of stoofschotels.
Heerlijk volle, kruidige Minervois van de hand van ambachtelijk wijnmaker Pierre-André Ournac. Geen houtrijping, dus pure druifexpressie. Lekker om zo te drinken, maar ook geschikt bij de wat stevigere maaltijden, zoals gegrilde vleesgerechten of stoofschotels.
Jean-Luc en Anne Colombo openden in 1985 een wijnlaboratorium in de Rhône en ontwikkelden daarmee een reputatie als wijnconsulent in heel Frankrijk. Vandaag de dag drukken de wijnen van Jean-Luc Colombo de typiciteit van hun terroir uit met elegantie en karakter.
Complexe Franse rode wijn uit de beroemdste appellatie van de Noord-Rhône: Hermitage. Deze indrukwekkende syrah met een uitstekende internationale reputatie valt op door z’n mondvullende en verfijnde stijl. De perfecte wijn bij rood vlees.
Puur plezier voor liefhebbers van Noord-Rhône-syrah. Vang een glimp op van de beroemde Côte Rôti, maar dan voor een zeer schappelijke prijs. Kersenfruit, vlezigheid, zwarte peper, deze wijn geeft alles wat je van een Noord-Rhône mag verwachten.
Dieprode wijn uit Frankrijk, met de geur van geconcentreerd rood fruit en kruiden. De smaak is vol en zacht en past uitstekend bij rundvlees of lamsvlees van hoge kwaliteit.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"Alles wat je verwacht van een Noord-Rhône. Zeer geconcentreerd. Zwarte bessen, bramen, leer, chocolade, peper, fijne kruidigheid..." Lees meer
Helder volrood van kleur; fijn bessig fruitig met mild eikenhout in de geur. De smaak zet soepel en zacht in; de afdronk is mild, kruidig en aromatisch aanhoudend. Smaakvolle rode wijn, prima bij vele licht kruidige gerechten, maar ook geschikt buiten de maaltijd om met lichte hapjes.
Dieprode Franse wijn van syrahdruiven, met een intens fruitig aroma van bramen en zwarte bessen. De volle smaak past heel goed bij kruidige vleesgerechten of pittige pasta.