Pago is het exclusieve Spaanse kwaliteitslabel voor individuele producenten, vergelijkbaar met de Franse grand cru-classificatie. Er zijn nog maar negentien wijnhuizen in deze top-categorie. Ze onderscheiden zich door hun ligging en kwaliteit. De voornaamste voorwaarden zijn dat er uitsluitend eigen druiven gebruikt mogen worden en dat de wijnen van topkwaliteit moeten zijn.
Sinds 2011 mag Ramón Reula uit Zaragoza een deel van zijn productie op Finca Aylés ‘Pago’ noemen. In het hart van Aragon, in een extreem continentaal microklimaat, verwezenlijkte hij zijn droom en creëerde hij een fantastisch wijngoed. Zijn beste wijn, Senda de Leñadores, is gemaakt van garnacha, tempranillo, merlot en cabernet sauvignon.
De hooggelegen wijngaard is sinds 2017 in biologische conversie en produceert nog geen dertig hectoliter per hectare. De druiven rijpen er geleidelijk, zijn geconcentreerd en hebben de kenmerkende Aragon-frisheid. Ze worden ‘s nachts geoogst.
Na de vergisting in roestvrijstalen tanks volgt de melkzuurgisting in kleine fusten van Frans eikenhout. Hierin rijpt deze prachtige wijn vervolgens nog tien maanden. Dit is een indrukwekkende, moderne Spaanse rode topwijn met rijpe fruittonen, luxe eikenhout en een krachtige, volle en aanhoudende smaak.
Inhoud: