Manu Venturi’s Le Bois du Cerf is een schoolvoorbeeld van goede Corsicaanse rode wijn. Hij is licht van kleur, verfijnd geurend naar rood fruit en kruiden en elegant, fris-sappig en droog van smaak.
Het is de verrassend koele temperatuur in de hoger gelegen wijngaarden die het mogelijk maakt om wijn te produceren met een welhaast noordelijke finesse. Manu is bovendien gepassioneerd natuurliefhebber, zorgt voor grote biodiversiteit op zijn domein en werkt bijna vanzelfsprekend biologisch en biodynamisch.
De traditionele Corsicaanse druiven niellucciu en sciaccarellu bepalen het karakter van de wijn. De Italiaanse invloed op het eiland vind je onder meer terug in de niellucciu, die verwant is aan de sangiovese en in het verre verleden door Italianen is aangeplant.
Na de handpluk volgt de vergisting met behulp van wilde gisten in betonnen cuves. Hierin rijpt Manu de wijn vervolgens nog twaalf tot achttien maanden, waarna hij ‘m niet geklaard en slechts licht gefilterd bottelt. Een kenmerkende mediterrane eilandwijn!
Inhoud: