Unieke Italiaanse witte wijn op basis van chardonnay en viognier, van de hand van topproducent Manincor. Rijk en complex door vergisting in houten vaten en rijping op de gisten met enkele jaren bewaarpotentieel.
Grote verfijning met zijdezachte tannines. De biodynamische producent Manincor behoort tot de top in Alto Adige.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Prachtige rode wijn van het tophuis Manincor uit Alto Adige. Een ongewone blend van klassieke druivenrassen die het hier - op de warmste plekken van de streek - bijzonder goed doen..." Lees meer
Italiaanse rode wijn met de fruitige geur van fris rood fruit en een lichte eikentoets. De frisse, volle smaak past goed bij kruidige gerechten of milde wildschotels.
Prachtige expressieve, kristalzuivere witte wijn met aroma’s van buxus, appel, peer, perzik en kamperfoelie. De smaak is opwekkend fris en sappig met rijp pitfruit. Elegante finale met nuances van amandel en brioche.
Bijzondere witte wijn uit Alto-Adige op basis van weissburgunder, chardonnay, en sauvignon blanc, van de hand van topproducent Manincor.
Klassieke, loepzuivere Sauvignon Blanc van topproducent Manincor uit Alto-Adige, in Noord-Italië.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Bram Faber
"Voor mij is er geen mooier Italiaans wijnbouw gebied dan Alto Adige. Adembenemende vergezichten en frisse, pure wijnen..." Lees meer
Indrukwekkende Weissburgunder (Pinot Bianco) uit Alto Adige, van biodynamisch topdomein Manincor. Rijpe appel, bloesem, kruidig en mineraal. Nu mooi te drinken, maar kan ook nog gemakkelijk enkele jaren rijpen.
Unieke Italiaanse witte wijn op basis van chardonnay en viognier, van de hand van topproducent Manincor. Rijk en complex door vergisting in houten vaten en rijping op de gisten met enkele jaren bewaarpotentieel.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"Een houtgerijpte chardonnay in de elegante vorm, dus met een lichte houttoets en een snufje vanille..." Lees meer
Manincor, het klinkt Italiaans in ligt in Zuid-Tirol in het noorden van Italie. Hier wordt voornamelijk Duits gesproken, en dat is dan ook de voertaal op de webiste van Weingut Manincor. Het wijngoed zit al vierhonderd jaar in de familie Enzenberg, maar ze maakten nooit wijn zelf. In 1991 besloot Michael Goëss-Enzenberg dat te veranderen.
Zonder halfwerk te verrichten. Hij liet een ultra-moderne wijnkelder ontwerpen. Niet patserig, maar onopvallend verwerkt in het huidige gebouw. Ook pakt hij het werk op de wijngaard en de kelder biodynamisch aan.
De Maincor Reserve del Conte wordt gemaakt van drie druivenrassen: lagrein, merlot en cabernet-sauvignon. Dat klinkt heftig, maar Enzenberg doet er alles aan om de frisheid te behouden. De druiven worden apart geperst en gegist. De schilinweking duurt tien dagen, waarbij maar één keer per dag de 'hoed naar beneden wordt gedrukt'. Na de gisting rijpt de wijn twaalf maanden op (gebruikte) eikenhouten vaten. Decanteer deze rode wijn een uurtje van te voren voor meer fruitaroma's. Een plaatje.
Kan het gekker? Ja, zeker. Voor de Vigneti delle Dolomiti Réserve del Conte gebruikt Enzenberg maar liefst zes verschillende druivenrassen. En er zitten druiven bij die je niet verwacht. Merlot (50%) en cabernet franc (30%) voeren de boventoon, en worden aangevuld met 5% van ieder: cabernet-sauvignon, petit-verdot en tempranillo. Na de gisting rijpt de wijn achttien maanden in fusten. Een prachtige wijn.
De wijnen van Manincor waaronder de Reserve del Conte zijn online te bestellen bij Wijnkoperij Platenburg.