Michel Redde is de held uit de Loire en maakt prachtige sauvignon blancs in Pouilly-Fumé die niet alleen door ons maar door de hele internationale pers worden bejubeld.
Pittige witte wijn uit Frankrijk, met een krachtig, fris en fruitig aroma en een sappige, frisse smaak. Erg lekker in combinatie met koude voorgerechten (met vis), schaal- en schelpdieren of geitenkaas.
Topniveau Sauvignon Blanc uit de Franse Loire. Krachtig, fris en zeer mineraalrijk. Complexe Pouilly-Fumé om te combineren met verfijnde (vis)gerechten.
Franse witte wijn met een mineralig, fris en fruitig aroma en een krachtige, frisdroge smaak. Heerlijk bij vis - gebakken of uit de oven -, fijn gevogelte zoals parelhoen of salades met geitenkaas.
Klassieke sauvignon blanc uit de Loire. Verfijnd van geur, met nuances van anijs, lichte fruittonen en minerale geuren. Pittige smaakstructuur, met frisse zuren en een lange, krachtige afdronk. Erg lekker bij fijn gevogelte of salades met geitenkaas.
Cuvée Majorum is de houtgerijpte prestigewijn van familiedomein Michel Redde. Een overweldigende Pouilly-Fumé die uitsluitend in de beste oogstjaren wordt gemaakt en tot de beste wijnen van de streek behoort.
Complexe droge witte wijn uit de Loire. Ingetogen aroma van florale en verfijnde fruitige nuances. De smaak is krachtig en rond, met een aanhoudende en geconcentreerde afdronk. Heerlijk om zo te drinken, of te serveren bij fijne visschotels.
De broers Sébastien en Romain Redde behoren tot de beste sauvignon-wijnmakers in de Loire. Ze produceren hun wijnen op een van de mooiste terroirs van Pouilly-Fumé. Echter verbouwen de broers meer dan alleen sauvignon.
Topniveau Sauvignon Blanc uit de Franse Loire. Krachtig, fris en zeer mineraalrijk. Complexe Pouilly-Fumé om te combineren met verfijnde (vis)gerechten.
De geschiedenis van Domaine Michel Redde begon in de jaren vijftig met Michel en Simone Redde in Pouilly-sur-Loire, een dorpje in het oosten van de Loire. Inmiddels bezit het domein 42 hectare en heeft Michel inmiddels plaats gemaakt voor zoon Thierry én kleinzoons Sébastien en Romain. Hier laten zij de sauvignon blanc schitteren.
Vader en zoons maken terroir-gedreven wijnen. De wijngaard en met name de bodem staat voorop. Een van hun topcuvées, Les Champs de Billons, komt van dertig jaar oude stokken van een bodem met portlandian kalksteen, ofwel caillottes en ligt in het dorp Tracy-sur-Loire. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht van die knisperende sauvignon blancs uit de Loire wordt deze wijn vergist in grote eikenhouten vaten, waar de wijn vervolgens 16 maanden in rijpt. Het drietal maakt geen gebruik van additieven, de vergisting verloopt spontaan en de wijn blijft ook lange tijd in contact met de gistcellen. Dat zorgt voor een ronde smaak en geeft de wijn meer complexiteit en stabiliteit mee. De wijn wordt alleen gemaakt uit de beste jaren (zoals 2011, 2013 en 2014). Les Champs de Billons kun je zeker vijftien jaar bewaren.
Van Michel Redde Petit F... tot de Michel Redde Les Champs de Billions, u bestelt deze wijnen gemakkelijk bij Wijnkoperij Platenburg.