Bereiding: ca. 25 minuten
Ingrediënten
Chocoladetaart
Serveren
Deze chocoladetaart zowel warm als koud lekker. Geef er eventueel roomijs, slagroom of crème fraîche bij.
Alvear Moscatel, Montilla-Moriles, Andalusië
Chocolade is een lastpak voor veel wijnen, maar niet voor deze Moscatel. Met z’n rijke, zachte smaak vol aroma’s van sinaasappel, muskaatdruif, rozijn en een vleug specerijen vormt hij een tegenhanger en aanvulling op de krachtige smaak van pure chocolade en cacao.
Domaine de Valcros Banyuls Hors d'Age, Frankrijk
Een volle, krachtige én versterkte rode wijn gemaakt van grenache uit het zuiden van Frankrijk. Uit het plaatsje Banyuls om precies te zijn. Het lijkt in de verte een beetje op een Port. Door de concentratie, de geur van pruimen en zwoel rood fruit, is een glas Banyuls een ware traktatie bij chocolade!
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml