Paling-pakketje
Maak de gerookte paling schoon. Snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. 10 blokjes per persoon.
Snijd, met mandoline of dunschiller, van de rettich linten van 1 cm breed en 6 cm lang en leg deze als een kruis neer. Leg op elk kruis een blokje paling, vouw de linten naar binnen. Als alles is ingevouwen spuit je op elk pakketje een klein dopje wasabi. Leg hierop het tweede blokje paling en dresseer elk pakketje met een klein beetje wakame. 5 pakketjes per persoon.
Wasabi-wakame-vinaigrette
Doe alles bij elkaar in een kom en meng goed.
Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) GiethoornExpressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Superspannende combi van frisse zuren (limoen!) en een mollig mondgevoel van het restzoet. Heel leuk om in te zetten bij zuurkoolstamppot, maar ook bij gevogelte paté." Lees meer