Inhoud
Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereiden: ca. 35 minuten
Ingrediënten
1 el boter
1 grote gesnipperde ui
200 gr cherry- of tasty-tom-tomaten
1 blikje linzen
4 gelijkmatige, dunne, jonge preien
1 tuinkruidenbouillonblokje
250 ml slagroom
3 blaadjes salie
4 lasagnevellen
250 gr Champignons
Bereiden
Linzen in tomaat
Lasagne met prei
Serveren
Leg op elk bord 1 stukje lasagnevel. Verdeel de prei erover. Schenk de helft van de roomsaus erover. Dek af met lasagnevel. Verdeel de rest van de roomsaus erover. Schep de linzen in tomaten-saus naast de lasagne.
Wijn-spijs: Cantine Due Palme Chardonnay del Salento Santa Caterina
Deze ronde, zachte Chardonnay sluit lekker aan bij de romige, wat aardse tonen van prei, salie en linzen. Het opwekkende zuurtje in wijn en tomatensaus zorgen voor een levendig, fris accent.
Frisdroge Chardonnay uit Zuid-Italië, met fijn (tropisch) fruit in het aroma en een sappige, volle smaak. Prima als aperitief, maar ook goed te combineren met frisse - koude - voorgerechten of vis.