Panna Cotta met cantuccinikruim

Dessert 6 personen - Bereiding: ca. 20 minuten - Wachttijd: ca. 1 uur

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • ½ liter slagroom
  • sinaasappelrasp
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • koud water
  • 8 cantuccinikoekjes

Voorbereiden

  • Snijd een ½ vanillestokje over de lengte open.
  • Rasp de schil van een goed gewassen sinaasappel.
  • Verwarm ½ liter slagroom met het vanillestokje, sinaasappelrasp en 50 gram suiker.
  • Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten trekken.
  • Week intussen 4 blaadjes witte gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  • Dat duurt een paar minuten. Spoel 6 puddingvormpjes, espressokopjes of kleine glazen om met koud water.
  • Verkruimel 8 cantuccinikoekjes en verdeel ze over de vormpjes.
  • Neem de room van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
  • Knijp de gelatine goed uit en los het op in de warme room.
  • Blijf roeren totdat de gelatine is opgelost. Niet meer op het vuur zetten!
  • Schenk het roommengsel op het koekkruim.
  • Laat de panna cotta in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.

Serveren
Stort de panna cotta op bordjes of eet ze uit het kopje of glas.

Wijn-spijs: Di Lenardo Vineyards, Verduzzo unoaked, Pass the Cookies!, Venezia Giulia
Pass the cookies! De naam geeft al aan dat deze wijn gemaakt is om bij koekjes te drinken. Vooral bij Italiaanse amandelkoekjes, cantuccini. Die vormen in dit toetje een knapperig smaakbruggetje tussen de wijn en het dessert. De fonkelende, goudkleurige wijn is gemaakt van de verduzzo-druif. Hij is volzoet met opwekkende, zachte citruszuren in de afdronk.

  Recept downloaden

Kom maar door met de cantuccini ❤

Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Pass the Cookies! Verduzzo unoaked 2023

Italiaanse witte wijn met de geur van acacia, noten, vanille en honing. De smaak is vol, zoet en fris, met een beetje citrus. Heerlijk als aperitief, bij zoete desserts of blauwe kaas.

Flesinhoud: 500 ml

Even geduld a.u.b.