Wij houden enorm van lekker eten. Vandaar dat bij Wijnkoperij Platenburg elke woensdag een #wijnspijswoensdag is. Op deze dag komt er een nieuw recept online, waarvoor we de handen ineen hebben geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.
Saskia en wijn ging aan de slag met deze fantastische parelhoenfilets gevuld met geitenkaas. Bij geitenkaas denken wij altijd meteen aan sauvignon blanc. In dit geval kozen we voor deze unieke Pouilly-Fumé van Michel Redde: La Moynerie. Een mooie frisse, mineralige wijn.
Deze ingrediënten zijn goed voor 4 personen.
Zet de oven aan op 180 graden. Leg de parelhoenfilets open neer, zodat u er straks het geitenkaasmengsel tussen kunt leggen. Prak voor het mengsel de geitenkaas met een klein beetje water zodat het makkelijker mengt. Voeg hier de peterselie, zout en peper aan toe. Meng dit tot een mooi mengsel. Leg vervolgens op elke filet een goede lepel geitenkaasmengsel. Let goed op dat u dit in het midden legt zodat u ze zometeen makkelijk dicht kunt maken.
Vouw de parelhoenfilets dicht. Pak ze vervolgens in met de plakjes ontbijtspek zodat ze goed dicht zijn. U kunt ervoor kiezen om ze nu in te binden met een stuk keukentouw zodat ze iets steviger zijn.
Nu gaan we aan de slag met de doperwtencrème. Giet het blikje doperwtjes af en bak deze zacht in een pan. Voeg vervolgens een scheutje water toe zodat de doperwten kort stoven. Doe de erwtjes vervolgens in de blender samen met het scheutje yoghurt en de eetlepel roomboter. Voeg hier nog zout en peper naar smaak aan toe en blend tot een mooi glad mengsel.
Grill de parelhoenfilets kort aan en plaats ze vervolgens een kwartier in de voorvervarmde oven. Bak het amandelschaafsel kort bruin in een pan en snijd de bosui fijn. Leg dit even aan de kant tot de borden worden opgemaakt.
Snijd de onderkanten van de aspergetips af en grill deze nu met een klein beetje olie, zout en peper. Verwarm tegelijkertijd de doperwtencrème in een kleine pan. Haal de parelhoenfilets uit de oven wanneer de tijd is verstreken en snijd deze doormidden.
Garneer de borden met de doperwtencrème, de aspergetips, de parelhoen en strooi hier het amandelschaafsel en de bosui overheen. Geniet ervan met stokbrood.