Just Leanne stond weer voor ons in de keuken en maakte deze spectaculaire plaattaart. Welke wijn drinken we daarbij?
Verwarm de oven op 220 graden.
Smeer de crème fraîche uit over de bodem van de Flammkuchen. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
Verdeel de plakjes courgette over de Flammkuchen. Breng op smaak met peper, zout en chili vlokken.
Bak de Flammkuchen 15 minuten tot de bodem bruin en krokant is en de kaas gesmolten. Haal de Flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm eroverheen en als laatste de lenteui. Geniet!
Heerlijk met een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Domaine Engel Riesling of een strakke chenin blanc uit Zuid-Afrika.
Bronvermelding: Just LeanneFruitige, droge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fruit en een pittige, frisse smaak. Een goede begeleider van frisse salades, gebakken vis of Elzasser zuurkoolschotel.
Frisse, droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met de geur van citrus en tropisch fruit en een sappige, elegante smaak. Uitstekend te combineren met salades, visschotels en milde vleesgerechten.