Lekkere wijn recepten

Voorgerecht: Rode Biet - Balsamico - Aardappelkaantjes

Rode biet

  • 4 rode bieten

Kook de rode biet gaar. Wanneer de rode bieten gaar zijn haal de schil eraf. Snijd met een mandoline de rode biet in dunne plakjes van 2 mm en verdeel als een carpaccio op een bord.

Liaison

  • 2 dl room
  • 100 gr eidooier
  • 0,5 dl aceto-balsamicoazijn
  • peper en zout

Meng alles in een maatbeker met de staafmixer, breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de liaison een beetje schuimig is en verdeel over de rode biet. Gratineer in de oven op 200 graden of onder een grill.

Aardappelkaantjes

  • 1 aardappel
  • 3 dl zonnebloemolie

Schil de aardappel en snijd in plakken van 1 mm. Snijd daarna in reepjes van 1 mm dik en dan in blokjes van 1 mm dik. Spoel deze goed onder de kraan. Dep daarna droog in de theedoek. Bak de aardappelblokjes krokant in de olie totdat ze niet meer bruisen, laat goed uitlekken en breng op smaak met zout. Als het gerecht helemaal klaar is de kaantjes als laatste erover heen strooien.

Salade

  • 500 gr gemengde sla
  • 5 blaadjes munt in dunne reepjes gesneden
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 dl sladressing

Meng de sla met de munt, sjalot, en sladressing en garneer dit op de rode biet.

Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
  Recept downloaden

Weingut Karthäuserhof Mosel Bruno Schiefer Riesling Kabinett Feinherb 2023

Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.

Danielle Duijvestijn

Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn

"Superspannende combi van frisse zuren (limoen!) en een mollig mondgevoel van het restzoet. Heel leuk om in te zetten bij zuurkoolstamppot, maar ook bij gevogelte paté." Lees meer

90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

A very bright and refreshing Mosel Kabinett that’s light-bodied and barely off-dry. The zesty and vibrant finish carries a hint of tannin well and pulls you back for more of this spring-like wine.
15,5
Perswijn
2021
Perswijn: 15,5 punten

Lekker fruit, rode appel, perzik, kruisbes, heerlijk zoetzuur, goede lengte, heel aantrekkelijk

17,20

Vanaf 12 flessen 15,77 per fles

Even geduld a.u.b.