Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten
Dit heerlijke pastarecept is een schot in de roos in de zomermaanden. Romig door de crème fraîche, maar fris en licht door de peterselie en citroen. Ook nog eens vegetarisch. Win-win. Of wijn-wijn, want we hebben uiteraard ook twee bijpassende wijnen voor u uitgezocht. U mag kiezen: wit of liever rosé?
Ingrediënten
Bereiden
Wijnspijs: Monte del Frá Custoza, Ca del Magro
Deze smeuïge pasta is door de room en kaas zacht en tamelijk vullend, maar komt door de citroen en peterselie ook vief, fris en licht over. Die combinatie van rond, rijp en fris zit ook in deze Ca del Magro, een geurige, fruitige witte wijn met aroma’s van bloemen en abrikoos en een opwekkende afdronk.
Wijnspijs: Mourgues du Gres
Fruitige, kruidige rosé uit Costières de Nîmes. Spannende rosé van 50% syrah, 40% grenache en 10% mourvèdre. Dat druppeltje mourvèdre maakt 'm net even wat spannender. Iets meer power. In combinatie met de pasta zorgt de rosé voor balans. De frisse fruitigheid maakt je mond weer schoon voor het volgende hapje. Heerlijk!
De elegante, fruitige rosé van Mourgues du Grès, één van de beste producenten in Costières de Nîmes, is gemaakt van syrah, grenache en mourvèdre. Enige uren schilinweking zorgen voor de iets donkerdere tint.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Château Mourgues du Grès in Nîmes maakt een behoorlijk aantal wijnen, allemaal biologisch gecertificeerd. Vrijwel alles dat uit hun handen komt is loepzuiver in stijl..." Lees meer
Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ger Platenburg
"Uitstekende witte Italiaanse wijnen komen vooral uit het noorden. Mijn favoriet is de Ca del Magro, een project van dochter Marica van familiebedrijf Bonomo, en samengesteld uit diverse druivenrassen waarvan een deel houtrijping heeft gehad dat resulteert in een mooie volle, zachte en rijpe wijn die zeer geschikt is bij een pasta met vis of risotto met truffel..." Lees meer