Wijnkoperij Platenburg is gek op wijnspijs. Dat deelden we al af en toe op onze instagram-kanaal, maar vanaf heden kun je elke #wijnspijswoensdag een nieuw recept verwachten. We hebben de handen ineen geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.
Just Leanne ging aan de slag met deze verrukkelijke salade met aubergine en geitenkaas. Daarbij moesten bij meteen denken aan een Vermentino di Sardegna, een mooie sappige en frisse wijn uit Sardinië.
Deze ingrediënten zijn goed voor 2 personen
Verwarm de oven op 200 °C.
Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees van de aubergine.
Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Rooster de aubergines ca. 40 min. in de oven tot de aubergine zacht is.
Verdeel de veldsla over de twee borden.
Verdeel de avocado, tomaatjes, dadels en geitenkaas over de sla.
Leg de halve aubergine erop en besprenkel met olijfolie en eventueel balsamico-azijn.
Zachtdroge witte wijn uit Italië met kruidige, bloemige nuances en de geur van rijp fruit. De smaak is vol, evenwichtig en rond. Heerlijk bij zowel voorgerechten als ovenschotels met vis.