Ingrediënten (4 personen)
Laat de kappertjes uitlekken. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak daarin de kappertjes een minuut of zes, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng de crème fraîche met de mayonnaise en de mierikswortel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gerookte zalm op vier borden. Verdeel wat mierikswortelcrème, kappertjes, en kiemgroente over de zalm heen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer er vers brood of toast bij.
Bronvermelding: Just LeannePittige frisdroge witte wijn met een fruitig aroma van groene appel en aalbesjes. De smaak is sappig en fris. Heerlijk bij vele koude en warme visgerechten en frisse salades.
Frisse en aromatische, droge witte wijn uit Rías Baixas. Voor veel Spanjaarden de perfecte wijn bij schaal en schelpdieren maar in Nederland ook als aperitief inzetbaar!
Aanbeveling van onze wijnadviseur Lia Platenburg
"Onze klanten zijn altijd blij verrast om deze wijn bij ons aan te treffen en vertellen ons de verhalen van die lekkere Veiga da Princesa Albariño die ze in Galicië dronken om vervolgens dolblij naar huis te gaan met een doosje stevig onder de arm..." Lees meer