Recept voor 4-6 personen
Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje. Voeg witte wijn toe en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe. Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Voeg nu naar smaak de Kirsch toe. Maak de kaasfondue nu af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een lepeltje mosterd toe. Lekker om te serveren met stukjes stevig brood en groenten.
Wat uitstekend past bij kaasfondue is de wijn van lichtvoetige witte wijn Gilbert Blanc. De wijn wordt gemaakt van de onbekende - maar groots in het Franse wijngebied Savoie - jacquère. Het is een fijne tegenhanger en zorgt voor een frisse balans bij de romige kaasfondue.
Liever rood? Dan raden we de cabernet franc van Beaumont aan. Licht, sappig rood die zo'n zwaar gerecht prima aan kan.
Bronvermelding: Just LeanneFranse rode wijn met de krachtige geur van sappig rood fruit en een nuance van rode bietjes. De sappige, aromatische smaak past heel goed bij kruidige koude schotels of gerechten van de grill.
Apremont is een klein wijngebied in de Franse Alpen ten zuiden van Chambéry. De wijnstreek behoort tot de Savoie en de aangewezen druivensoort is de Jacquère.