Aromatische droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appels en peren. De smaak is fris en aanhoudend. Mooi te combineren met gepocheerde zoetwatervis of gerechten met een romige saus.
Geurige Duitse witte wijn met een verleidelijk aroma van rijp wit fruit en bloemen. Krachtig en vol van smaak. Origineel aperitief, maar ook erg lekker bij zuurkool, zoetwatervis of pittige Aziatische gerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Koen Vanderpoel
"Een fijne grote slokkenwijn. Eentje voor elke dag." Lees meer
Frisse en sappige Duitse droge witte wijn met nuances van geel fruit en peren. De smaak zet friszuur in en eindigt met een ronde, milde afdronk. Prima wijn bij koude en warme visgerechten, maar ook bij gevogelte in roomsaus.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Verleidelijk frisse Duitse droge witte wijn met een sappige, verfijnde en volle smaak. Onweerstaanbaar lekker! Heerlijk bij gegrilde vis en gevogelte.
Stefan Winter is een jonge wijnmaker uit de Rheingessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Sinds 2000 heeft hij de leiding over het reilen en zeilen in de kelders van het familiebedrijf Weingut Winter.
In totaal beschikt het wijnhuis over 21 hectare wijngaard, maar koopt ook druiven in bij gecontracteerde boeren om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Sinds 2013 is Stefan Winter lid van het prestigieuze VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), waartoe alleen de beste producenten behoren. Ook in de (internationale) pers zijn de wijnen van Winter niet onopgemerkt gebleven.
Grauburgunder, pinot gris en pinot grigio - er zijn inmiddels heel wat synoniemen in omloop. Stefan Winter maakt een zuivere, verfrissende grauburgunder (wat ons betreft te vergelijken met een goede Italiaans pinot grigio) - die enorm geschikt is als borrelwijn op een zomerse middag.
Naast grauburgunder en weissburgunder is het vooral riesling wat de klok slaat bij Weingut Winter. Maar liefst 65% van de productie is riesling. De oogst van 2016 was fenomenaal - wat wil je ook met zo’n mooie zomer.
TIP: Probeer ook eens de Silvaner van Stefan Winter. Knisperend fris, heerlijk bij salades.