Kwaliteitswijnen uit de Marken, dat zien we bij Tenuta de Angelis. In de zomer van 2018 gingen we op bezoek bij dit Italiaanse wijnhuis. Een familie met passie, die wijnen maakt met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.
Italiaanse rode wijn met een kruidig, pittig aroma en nuances van gekonfijt fruit. Vol van smaak en perfect als begeleider bij pasta of pizza met tomatensaus. Probeer ook eens licht gekoeld.
Italiaanse rode wijn met een kruidig, pittig aroma en nuances van gekonfijt fruit. Vol van smaak en perfect als begeleider bij pasta of pizza met tomatensaus. Probeer ook eens licht gekoeld.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ger Platenburg
"Een echte topper uit de Marken in Italië maar nog niet zo bekend. Ook weer zo’n ambitieus familie bedrijf waar de nieuwe generatie Alighiero unieke rode en witte wijnen maakt..." Lees meer
Volle, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol en romig. Heerlijk bij smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.
Sappige rode wijn met de geur van rood fruit en pittige kruiden. De smaak is soepel, aromatisch, fris en toegankelijk. Een heerlijke wijn voor alledag, eventueel met licht gekruide hapjes, maar ook buiten de maaltijd om.
Geurige, droge witte wijn met tonen van rijpe perzik, citrusvrucht en bloemen. Mooi krachtig, mollig en dik. Karaktervol, sappig en verfrissende afdronk. Perfect om te drinken bij de borrel, of bijvoorbeeld bij pasta met zeevruchten.
Witte wijn uit de Italiaanse Marken. Het aroma is geurig en fruitig, de smaak vol en zacht. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij vis en licht gevogelte.
Fraaie, volrode wijn uit de Italiaanse Marken. Onweerstaanbaar fruitig, vol en soepel, de ideale zomerse rode wijn. Lekker bij kruidige pasta, pizza en runderstoofschotels.
Het wijnhuis Tenuta de Angelis vind je in de wijnregio Marken in het zuiden van Italië. Het is in de jaren '50 opgericht door de familie Angelis. Toentertijd maakten ze nog geen eigen wijn, maar verkochtten ze de druiven aan andere boeren in de omgeving die er gezamenlijk bulkwijnen van maakten. In 1985 kwam wijnmaker Quinto Fausti erbij en besloot de boel flink om te gooien. Hij stopte met de doorverkoop van druiven en startte de productie van kwaliteitswijnen.
Naast de grote rode wijnen, maakt Tenuta de Angelis ook een aantal witte wijnen van lokale druivenrassen. Geen perendrups in de geur, maar een zuivere expressie van de lokale druiven: trebbiano, pecorino en passerina. Ze worden in de ochtend geplukt om maximale fris- en fruitigheid te behouden. Het resultaat is een heerlijk, frisse wijn. Een ideale huiswijn én weer eens wat anders dan sauvignon blanc en chardonnay.
Aan de top staat de Anghelos, het vlaggenschip van Tenuta de Angelis. Het is een rode wijn van 70% montepulciano, 25% cabernet sauvignon en 5% sangiovese. De toevoeging van cabernet sauvignon doet wonderen voor de wijn. De Franse druif, die heerlijk rijpt in het warme Zuiden, brengt de stevige montepucliano in balans. De Anghelos ondergaat een houtrijping van 12 maanden in kleine barriques. Lekker met spaghetti met gehaktballetjes.
Inmiddels staat Quinto Fausti bekend als 'de ingenieur' van de Marke. Met zijn kennis en ervaring is het hem gelukt prachtige wijnen te maken, die perfect passen bij de smaak van de wijndrinker. Fris, fruitige wijnen die hun Italiaanse karakter niet verloren hebben. Kortom, het pad ligt klaar voor zijn zoon, Alighiero, die zijn vader gaat opvolgen (zie foto).
Bij Tenuta de Angelis wordt er gebruik gemaakt van lokale druivenrassen, zoals trebbiano, pecorino en montepulciano, die worden bijgestaan door de bekendere cabernet-sauvignon en sangiovese.
De wijnen van Tenuta de Angelis waaronder Angelhos en Trebbiano zijn gemakkelijk te bestellen via onze website of af te halen in onze winkel in Rotterdam.