Volrode, soepele wijn met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en eikenhout en een lange afdronk. Mooi bij rund- of lamsvlees en kruidige gerechten van de grill.
Exclusieve, traditionele rode dessertwijn uit de Riojastreek. Heldere licht oranjebruin getint, met een verfijnd aroma van pruimen, krenten en ingedroogde abrikozen en een hint van houtrijping. De smaak is zacht, zoet en elegant met een lange, aromatische en frisse afdronk.
Flesinhoud: 375 ml
Mooie, complexe Rioja van Rafael Vivanco. In de neus een pittig aroma van zwart fruit, kruiden en licht dierlijke tonen. De smaak zet rond in en ontwikkelt een fraaie, volle tannine en een lange, frisse afdronk.
Fraaie, complexe rode wijn met een verfijnde geur van rijp fruit, eikenhout en lichte kruiden. De smaak is vol, rond en zacht. Heerlijk bij ovenschotels en fijne wildgerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"Dé hit van de wijncursus. Rioja in vol ornaat: aardbeien, bramen, ceder, sigarenkistje, vanille. " Lees meer
Volrode, soepele wijn met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en eikenhout en een lange afdronk. Mooi bij rund- of lamsvlees en kruidige gerechten van de grill.
Flesinhoud: 1500 ml
Volrode wijn met licht paarse nuances. Heerlijk fruitig van geur met frambozen en bramen, sappig en fris van smaak met een ronde, soepele en aromatische afdronk. Prima bij koude schotels, vleesgerechten of - licht gekoeld - op het terras.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"Sappig rood, zachte tannine en veel rood fruit. Perfect als je 's zomers ook rood wil drinken. " Lees meer
Frisdroge witte wijn zonder eikenhoutrijping. Heerlijk sappig door rijping op de lie. Een mooi aperitief, maar past ook bij talloze visgerechten, salades en wit vlees.
Rafael Vivanco staat aan het roer van Bodegas Vivanco en wordt door Tim Atkin MW gezien als een van de tien beste moderne wijnmakers van de Rioja. Vivanco staat bekend om zijn moderne Rioja's, waarin rijp fruit de boventoon voert en nieuw hout terughoudend wordt gebruikt.
Naast tempranillo vind je veel garnacha in Rioja. Je komt deze druif vaak tegen in blends. Rafael Vivanco pakt het anders aan en maakt La Maldita van 100% garnacha. Een gedurfde zet, want garnacha is een lastige druif. Daarnaar verwijst Rafael ook met La Maldita, wat letterlijk 'de vervloekte' betekent. Gelukkig weet hij het beestje te temmen. Laat je niet misleiden door het hippe etiket, dit is een heerlijke, fruitige wijn voor alledaags.
Laten we eerst even het geheugen opfrissen. Het verschil tussen Crianza en Reserva zit 'm in de rijping. Beide moeten tenminste één jaar op hout rijping, maar Reserva mag pas na drie jaar op de markt komen, Crianza na twee jaar. Een Crianza is dus doorgaans jonger.
De Vivanco Reserva rijpt 24 maanden op eikenhout en de Crianza ongeveer 16 maanden. De Vivanco Reserva wordt behandeld als een echte grand cru. De druiven - tempranillo en graciano - worden handgeplukt, waarna een strenge controle plaatsvindt. Alleen de beste worden gebruikt voor de wijn. Een prachtige Rioja wijn, die een 8+ scoort in De Grote Hamersma 2018.
De Crianza wordt gemaakt van 100% tempranillo en is het schoolvoorbeeld van een moderne, toegankelijke Rioja. Sappig, rood fruit met een romige toets van eikenhout.
De wijnen van Bodegas Vivanco zijn gemakkelijk te bestellen via onze website: