Dit heb je nodig:
- 150 gram bastogne koek
- 75 gram roomboter (ongezout, kamertemperatuur)
- 500 gram pompoen in blokjes
- 1 blik gecondenseerde kokosmelk
- 3 eieren
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 50 gram kristalsuiker
- donkere rum naar smaak
Voor de saus
- Verse slagroom of crème fraîche
- Maple syrup
Zo maak je het:
De bereidingstijd is ongeveer 1,5 uur.
- Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar in een pan met water. Giet dit goed af en stamp de pompoenblokjes met een vork tot puree. Schep daarna het mengsel in een kom en laat dit goed afkoelen onder vershoudfolie.
- Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpan. Meng de verkruimelde bastognekoeken samen met de gesmolten boter en bedek daarmee de springvorm gelijkmatig.
- Verwarm de oven voor tot 160 graden.
- Zodra het pompoen mengsel is afgekoeld doe je de 3 eieren, gecondenseerde kokosmelk, speculaaskruiden, kristalsuiker en donkere rum in een kom en meng je dit.
- Schep het mengsel in de taartvorm en zet het geheel voor 70 minuten in de oven. Laat de taart daarna 2 uur afkoelen.
- De taart kun je serveren met slagroom of creme fraiche met maple syrup
Dit drink je er bij:
Anders dan anders, dit dessert van Mrs Grill en wij houden ervan. Serveer dit met een zwoele pinot gris (met restzoet) van Domaine Loew en het is smullen geblazen. Een gewurztraminer uit de Elzas combineert ook fantastisch bij dit taartje vol zoete specerijen.
Recept: Mrs Grill