Dit heb je nodig:
- 1 liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 60 ml sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels rode curry pasta
- 500 gram kippendijfilet zonder huid (kipfilet is ook een optie) in stukken gesneden
- 200 gram gemixte paddenstoelen (fijngesneden)
- 2 rode paprika's (in stukjes gesneden)
- 1 cm gember (fijngesneden of geraspt)
- 200 gram ramen noodles
- sap van 1 limoen
- 100 gram babyspinazie
- een handje koriander
- een handje ongezouten pinda's
Zo maak je het:
De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.
- Bak de kip kort aan in een koekenpan tot de kip goudbruin van kleur is en zet dit aan de kant.
- Verwarm de kippenbouillon samen met de kokosmelk totdat het mengsel zacht kookt.
- Voeg nu alle ingrediënten, op de koriander en pinda's na, toe aan de bouillon en kook dit samen voor 20 minuten. Als je houdt van pittige ramen kun je ook extra rode curry pasta toevoegen.
- Na 15 minuten kook je de ramen gaar in een andere pan. Dan blijven deze wat beter van smaak.
- Serveer de ramen door de noodles in een kom te doen, de bouillon erover heen te serveren en het gerecht af te maken met wat pinda's en koriander.
Dit drink je er bij:
Wij kiezen hierbij een Karthäuserhof Mosel Bruno Schiefer Riesling Kabinett. Kabinett is een Duitse Prädikatswein en betekent in dit geval dat de wijn een klein beetje restzoet heeft. En dat gaat perfect bij de licht pittige bite van deze soep.
Recept: Mrs Grill