Onze foodblogger Leanne (van Just Leanne) maakte deze heerlijke peren tarte tatin.
Dit heb je nodig:
- 150 g bladerdeeg op rol
- 25 g ongezouten roomboter
- 50 g rietsuiker
- 3/4 Conference handperen
- 50 g amandelmeel
- 1 el kaneel
- 1 vanillestokje
- 250 ml crème fraîche
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis.
- Smelt de boter en de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.
- Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm (pas op voor de hete karamel!).
- Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
- Verdeel het amandelmeel en de kaneel eroverheen.
- Bedek de peer met het bladerdeeg en stop bij de rand goed in.
- Bak ca. 30 min. in de oven.
- Laat 5 min. afkoelen.
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
- Bedek de taart met een bord en keer om.
- Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
Dit drink je er bij:
Heerlijk als dessert met een glas Monbazillac, een prachtige zoete witte wijn van Hugh Ryman, eigenaar en wijnmaker van Château de la Jaubertie. Een mooie Sauternes kan er ook goed bij.