Terug naar "Wijnbehandeling"

Wijn in de huiskamer veroudert viermaal zo snel!

Onderzoekers van de stichting Edmund Mach in San Michele all’Adige hebben 400 flessen sangiovese gedurende twee jaar opgeslagen. De helft daarvan op keldertemperatuur (15 à 17 graden) en de andere helft op huiskamertemperatuur (20 à 27 graden). Uit analyse bleek dat de op huiskamertemperatuur opgeslagen wijn qua chemische componenten viermaal ouder geworden was dan de wijn die koeler werd bewaard.

Volgens onderzoeksleider Fulvio Mattivi is in de woning opgeslagen wijn na zes maanden chemisch gezien even oud als wijn die twee jaar in een kelder heeft gelegen.

Wilt u thuis wijn opslaan en u heeft geen koele plek? Kies dan de wijnen samen met ons zorgvuldig uit. Een fragiele rode bourgogne kan minder goed tegen hoge temperatuur dan een stevige Ribera del Duero uit Spanje. Ook is wellicht de aanschaf van een wijnbewaar- of klimaatkast een goede oplossing. We geven u graag advies.


  Terug naar "Wijnbehandeling"
Even geduld a.u.b.