Assortiment
Walvisch Kaapse Wit is een originele blend van chenin blanc, sauvignon blanc en chardonnay afkomstig uit wijngaarden van het gerenommeerde DeMorgenzon Estate in Stellenbosch. In de sterk gereglementeerde Europese wijngebieden ligt deze druivencombinatie niet voor de hand, maar Alastair Rimmer kiest - niet gehinderd door tradities - gewoon de druiven die elkaar perfect aanvullen in geur en smaak.
Zuid-Afrikaanse rode wijn met een aroma van bessen en jam-achtig rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Eventueel licht gekoeld lekker bij koude schotels, kruidige stoofgerechten en pasta.
8,90
Vanaf 12 flessen 8,16 per fles
Rode wijn uit Chili, met de geur van karamel, toffee en rijp rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Prima wijn om zo te schenken, maar ook goed te combineren met koude schotels of gerechten van de grill.
Sappige, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fijn geel fruit en citrus. Dankzij de verfijnde en sappige smaak is deze wijn heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend te combineren met vis.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Lia Platenburg
"Van deze wijnen ben ik al vele jaren fan! De witte Jaubertie met dat kleine beetje Sémillon maakt deze wijn wat toegankelijker en zachter omdat ik dat vriendelijker en zachter vind dan de Sauvignon uit het noorden..." Lees meer
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Julien Platenburg
"Een heerlijke zachte, maar vriendelijke mousserende Cava. In Nederland zouden we meer mousserende wijnen moeten drinken, dit kan met deze prachtige Cava voor elke dag en elke feestelijke gelegenheid..." Lees meer
Lichtrode wijn uit de Franse Elzas, met een fris aroma van licht rood fruit. Dankzij de sappige smaak is deze wijn erg lekker als aperitief (wel even koelen). Ook goed bij koude schotels en vleeswaren.
15,85
Vanaf 12 flessen 14,53 per fles
Fraaie, frisse mousserende rosé met een pittig aroma van rood fruit en een lichte kruidentoon. Uitstekend als aperitief, zowel op een zomers terras als bij recepties.
Franse rosé met een zalmroze tint. Het aroma is pittig en fruitig, met licht kruidige nuances. De smaak is vol, droog en aanhoudend. Lekker bij frisse en kruidige mediterrane gerechten en lichte grillgerechten.
Sappige Franse rosé met een subtiel aroma van kruiden en fijn rood fruit. De romige smaak past goed bij salades met vis en olijfolie, gegrilde vis of vleesgerechten.
19,20
Vanaf 12 flessen 17,60 per fles
Zodra het zonnetje schijnt, krijgen we spontaan de barbecuekriebels. Maar welke wijn schenkt u daar bij? Dat ligt natuurlijk vooral aan wát u gaat barbecuen: vis, vlees of misschien wel vega? We hebben onze wijntips voor u op een rij gezet.
Het geheim van de sommelier verklapt: bubbels kunnen altijd. Als aperitief, natuurlijk, om de BBQ of tuinfeestje gezellig te beginnen, maar kan de hele BBQ door gedronken worden. Iets steviger van smaak en daardoor beter bij de grillsmaken is een rosé bubbel. We hebben twee mooie Cava's voor u geselecteerd.
Sauvignon blanc is een succesnummer. Gaat goed bij een scala aan BBQ-waar, zoals vis, kip, gegrilde groentes en salades. Onze bestverkochte sauvignon blanc is en blijft The Grape Whisperer, een heerlijk stuivende wijn uit Nieuw-Zeeland, hét gebied voor deze druif. Ideaal bij zomerse temperaturen.
Rosé uit de Provence blijft een topcombinatie met alles van de barbecue. Vooral als u daarbij ook nog eens gebruik maakt van Provencaalse kruiden. Kip gemarineerd in knoflook en rozemarijn bijvoorbeeld. Of zeebaars met tijm, citroen en knoflook. Heerlijke combinatie. De Cru Classé van Rimauresq is onze favoriet.
Absoluut onze favoriet op de BBQ. Vooral als veel verschillende gerechten gaat serveren/maken kun je er niet om deze BBQ wijn heen. Rose past bij sappige hotdogs en gegrilde zalm. Zelfs bij een varkensworstje, blijft deze wijn overeind!
Carmenère heeft van zichzelf ook iets groens, waardoor het mooi past bij groente - carmenère en de vegan bbq, dus. Ook pinot noir combineert mooi met groente van de BBQ en is vormt een hemels huwelijk met champginons.
Wist je dat pinot noir ook als geen ander past bij gegrilde tonijnsteak? Beter dan welke witte wijn dan ook. Vergeet de wijn niet te koelen. Halfuurtje in de koelkast voor dat u 'm serveert.
Wat is er beter dan een Argentijnse malbec bij een stuk vlees? Zo hoort het, toch? Het klapstuk van de avond bij een mooie rode wijn.
Voordelen eigen account